Jurnal de pelerinaj – 7 august 2021

Data pelerinajului: 7 august 2021

Participanți: enoriaşi ai bisericii Popa Rusu și apropiați ai acestora (48 participanți); conducător de grup: preot Cătălin-Cristian Radu

Destinaţia: Mănăstirea Sf. Mc. Filimon, din comuna Golești, sat Vătășești- Țănculești, jud. Vâlcea.

Scopul: De a ne întări duhovnicește, prin ascultarea unui cuvânt de folos al părintele Valerian Pâslaru, un fost mare actor, care a părăsit o carieră strălucită pentru a-i sluji lui Dumnezeu cu toată capacitatea și puterea, într-un loc uitat de lume, dar nu și de Creator.

În dimineața zilei de sâmbătă 7 august 2021, după Rugăciunea de binecuvântare din Biserica noastră, în jurul orei 7 plecăm cu un autocar ”deosebit” (cu etaj), condus de dl. șofer Petre Bîrsan, în direcția Râmnicu Vâlcea. Este o frumoasă dimineață de vară, iar ziua pare să nu fie excesiv de călduroasă.
Ne bucurăm să îl avem printre noi, ca pelerin, pe dl. Laurențiu, ghid profesionist și care se oferă voluntar să ne dea informații despre locurile pe unde trecem. Așadar, aflăm multe lucruri interesante despre orașul Pitești, ceea ce ne face să depășim mai ușor desele staționări în trafic din zona de ieșire din Pitești.
Înainte de a intra către Rm. Vâlcea, ne abatem la dreapta pe drumul național către Curtea de Argeș și reușim să ajungem cu bine în comuna Golești. Suntem nerăbdători să plecăm în drumeție către satul Vătășești – Țănculești, unde îl vom întâlni pe părintele Valerian.

Continuarea

Pelerini în Grecia – iulie 2020

Perioada derulării pelerinajului: 1 – 7 iulie 2020;

Participanți: un grup de 23 enoriaşi ai bisericii Popa Rusu, însoțiți de preot Radu Cătălin Cristian;

Itinerar: București – Tesalonic – Souroti – Muntele Olimp, Mănăstirea Sfântul Efrem Sirul – Mănăstirea Sfântului Dionisie – Larissa – Mănăstirea Kato Xenia – Insula Evia – Mănăstirea Cuviosului David – Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi – Mănăstirea Makrimallis din Lampsakos – Atena – Insula Eghina, Mănăstirea Sfânta Treime – Acropole – Nea Makri, Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou – Mănăstirea Sfantul Visarion al Larissei – Kalambaka, Complexul Monastic Meteora – Tesalonic – București;

Scopul: cunoașterea lui Dumnezeu din împrejurările concrete ale vieții, bucuria întâlnirii cu Dumnezeu și cu sfinții Săi, bucuria de a ne ruga și a fi împreună;

Organizator: Agenția Basilica Travel, ghid – diacon Silviu Neacșu, șofer Marius Vasilica.
Continuarea

Postul Nașterii Domnului 2019 – fapte de credință, fapte de mântuire

„Dragostea ne face să înțelegem orice suferință din lume, ne face să fim atenți la nenorocirile aproapelui, compătimitori cu cei necăjiți, să devenim ochi pentru cel orb, picior pentru cel șchiop, mână pentru cel ciung, ureche pentru cel surd, gură pentru cel mut, să înlăturăm spinii și mărăcinii din drumul aproapelui nostru, căci aceasta este lucrarea pe care Dumnezeu o așteaptă de la noi.” (Părintele Visarion Iugulescu, Predică la Praznicul Sfintei Treimi)

„E de ajuns să ne aruncăm o privire peste mulțimea creștinilor din veacul nostru și să vedem cât de departe este dragostea cea adevărată și cum s-a stins cu totul din cei mai mulți. Noi, aproape toți, pretindem că-L iubim pe Dumnezeu, ne mulțumim să-L adorăm fără să-L imităm, Îi cinstim Crucea, dar fără s-o purtăm. Unul se roagă, postește, merge la biserică, dar în schim este avar, aspru, fără milă pentru cei săraci.” (Părintele Visarion Iugulescu, Predică la Duminica a 15-a după Rusalii)

Continuarea

Jurnal de pelerinaj Țara Sfântă 2018

Itinerar: București – Yaffo (Iope) – Haifa – Nazareth – Muntele Tabor – Cana Galileii – Magdala – Muntele Fericirilor – Capernaum – Ierusalim – Bethleem Măn. Sf. Teodosie – Măn. Sf. Sava) – Măn. Sf. Gheorghe Hozeva – Așezământul Românesc Ierihon – Măn. Carantania – ţărmul Mării Moarte – Măn. Sf. Gherasim – Aşezământul Românesc de la Ierusalim – Lod – București.
Perioada derulării pelerinajului: 27 august- 02 septembrie 2018
Participanți: un grup de 47 pelerini din cadrul Parohiei Popa Rusu și din alte parohii, preotul Cătălin Ciobanu (coleg de facultate al Pr. Cătălin Radu) de la parohia din Vișina, jud. Dâmbovița, cu soția și fiul.
Scopul: închinarea la Locurile Sfinte din Israel
Organizator: Preot Cătălin-Cristian Radu de la Parohia Popa Rusu, cu binecuvântarea părintelui paroh Gheorghiță Burlănescu, prin Agenția Basilica Travel;
Însoțitor de grup: preot Răzvan Negoescu

Ziua I- luni, 27 august 2018

Decolăm de pe Aeroportul din București la ora 7,00, cu un avion al Companiei Blue Air. Până la Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, avem un zbor plăcut liniștit.


Continuarea