JURNAL DE PELERINAJ
„Părintele Arsenie Boca”, septembrie 2013

– Elena Grigorescu –

Perioada pelerinajului: 28 – 29 septembrie 2013
Pelerini: Părintele diacon Cătălin Cristian Radu, enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohii (50 persoane)
Destinaţia: Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, jud Brașov; Mănăstirea Prislop Jud. Hunedoara. Ne-am propus să ne închinăm și la Măn. Predeal și Măn. Lainici, aflate pe itinerariul stabilit.
Scopul pelerinajului: închinarea la două lăcaşuri ortodoxe în care a slujit și a activat ca stareț, respectiv duhovnic și ctitor părintele Arsenie Boca.

Inițiativa de a se organiza acest pelerinaj a aparținut unui grup de enoriași, care au transmis-o părintelui diacon Cătălin Radu. Mai departe, am apelat la Biroul de pelerinaje Basilica Travel, care ne-a sprijinit în stabilirea itinerarului și a contractat transportul cu autocarul.

Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – Vâlcea şi Gorj, mai 2013

– Elena Grigorescu –

Data pelerinajului: 10 – 12 mai 2013
Pelerini: enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohii (55 persoane)
Destinaţia: Mănăstiri din judeţele Vâlcea şi Gorj
Scopul pelerinajului: închinarea la unele lăcaşuri ortodoxe ridicate spre slava lui Dumnezeu, în dorinţa de dobândire a Duhului Sfânt.
Transport: Agenţia Basilica Travel
Citește continuarea

Credincioşii Parohiei Popa Rusu la procesiunea de la Biserica Icoanei

(Duminica Ortodoxiei – 24 martie 2013)

– Elena Grigorescu –
Sub auspiciile Anului Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, aşa cum ne-au obişnuit de câţiva ani organizatorii frumosului eveniment ortodox din prima duminica a Postului Sfintelor Paşte, în data de 24 martie 2013, un mare număr de credincioşi de la Parohia Popa Rusu au participat la procesiunea cu icoane de la Grădina Icoanei din Bucureşti.

Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – Bulgaria

– Elena Grigorescu –

Data pelerinajului: 20 octombrie 2012
Participanţi: preot Gheorghe Burlănescu, Diacon Cătălin Cristian Radu, enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohi (152 persoane)
Destinaţia: Biserica Drăgănescu, Mănăstirea Comana şi Mănăstirea Sf. Dimitrie cel Nou din Basarabovo (Bulgaria)
Scopul pelerinajului: să ne bucurăm de culorile şi tematica inedită a picturii inegalabilului ieromonah Arsenie Boca, să cunoaştem momente din istoria şi spiritualitatea înaintaşilor şi să ne închinăm la locul de pustnicire a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.

Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – 22 septembrie 2012

– Elena Grigorescu –

Data pelerinajului: 22 septembrie 2012
Participanţi: Diacon Cătălin Cristian Radu şi enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohi (64 persoane)
Destinaţia: câteva Mănăstiri din zona Buzău şi Vulcanii noroioşi din zona Berca
Scopul pelerinajului: să cunoaştem locaşuri de cult înălţate spre slava lui Dumnezeu, să ne întărim duhovniceşte, să dezvoltăm coeziunea între creştini şi să întărim dragostea frăţească.

Citește continuarea

Jurnal de călătorie – Scurt popas în Valea Screzii

– Elena Grigorescu –

Venirea pe lume a unui copil este una din marile bucurii pe care le oferă Dumnezeu oamenilor, ca rod aşteptat al unei familii întemeiate. Din nefericire, există cazuri, şi nu puţine, când copilul se naşte în afara familiei; şi aceasta, ori atunci când numai mama îşi doreşte cu orice preţ copilul, ori când aceasta nu îşi doreşte copilul, însă nu găseşte mijloacele să renunţe la acesta.
Citește continuarea

PELERINAJ – IUNIE 2012

Jurnal de pelerinaj

– Ana-Maria Tudor –

Data pelerinajului: 8 – 10 iunie 2012
Pelerini: părintele diacon Cătălin Cristian Radu, enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohii (53 persoane)
Destinaţia: Mănăstiri din judeţele Gorj si Vălcea
Scopul pelerinajului: – de a ne îmbogăţi viaţa spirituală, de a ne simţi astfel mai aproape de izvorul iubirii veşnice – Dumnezeu

Citește continuarea