Jurnal de pelerinaj – Tismana 2014

–Elena Grigorescu–

Data pelerinajului: 17 – 18 octombrie 2014

Pelerini: enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohii (48 persoane)

Destinaţia: Mănăstirea Surpatele, jud. Vâlcea, Mănăstirea Tismana şi schiturile Cioclovina de Jos şi Cioclovina de Sus, jud. Gorj.

Scopul pelerinajului: de închinare la locaşuri ridicate spre slava lui Dumnezeu şi de a gusta din frumuseţile Creaţiei lui Dumnezeu. „Că în Tine este locaşul tuturor celor ce se veselesc.”( Ps.86.6)

Citește continuarea

Donaţie de cărţi pentru românii din Valea Timocului

– Lector univ. dr. Iulia Gonţa –

Joi, 4 septembrie 2014, enoriaşii bisericii Popa Rusu au donat cărţi românilor din Valea Timocului, Serbia. Acţiunea a fost iniţiată de slujitorii bisericii în urma apelului de ajutor al românilor din estul Serbiei, care au fost în decursul istoriei supuşi unei politici de deznaţionalizare, fiind prigoniţi, ignoraţi şi lipsiţi de dreptul de a-şi păstra identitatea. În prezent este cunoscut faptul că comunitatea românească din Serbia ani în şir a fost privată de dreptul de a studia limba maternă.

Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj
Valea Plopului – Valea Screzii 2014

–Elena Grigorescu–

Perioada derulării pelerinajului: 27 septembrie 2014

Participanţi: enoriaşi ai bisericii Popa Rusu (35 participanţi);

Destinaţia: Mănăstirea Ghighiu; Valea Plopului-Valea Screzii, Mănăstirea Zamfira, Mănăstirea Pissiota.

Scopul: activitate social- filantropică, pentru a oferi sprijin material persoanelor aflate în grija Asociaţiei ProVita născuţi şi nenăscuţi de la Valea Screzii, Prahova.

Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – Grecia 2014

–Elena Grigorescu–

Perioada derulării pelerinajului: 19-26 iulie 2014

Participanţi: un grup de 23 enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohii, în frunte fiind preotul paroh Gheorghiţă Burlănescu cu familia;

Itinerar: Mănăstirea Ioan de la Rila (Bulgaria)- Tesalonic- Meteore- Ins. Corfu- Patras- Corint Loutraki- Atena- Ins. Eghina- Nea Makri- Ins. Evia- Man. Kato Xenia (Volos)- Valea Tempi- Tesalonic- Bucureşti.;

Scopul: închinarea la Sfintele Moaşte ale unor Sfinţi cunoscuţi ca făcători de minuni, tămăduitori şi ajutători şi la alte Sfinte odoare, să ne rugăm şi să bucurăm împreună.

Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – Dâmboviţa 31 mai 2014

–Elena Grigorescu–

Data pelerinajului: 31 mai 2014

Participanţi: Diacon Cătălin Cristian Radu-coordonator al pelerinajului, enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohii (52 participanţi);

Destinaţia: Târgovişte- Catedrala Arhiepiscopală, Mănăstirea Stelea, Ansamblul Curtea Domnească şi mănăstiri din jud. Dâmboviţa- Mănăstirea Dealu, Mănăstirea Viforâta, Mănăstirea Nucet;

Scopul: înscris în contextul general dedicat anului comemorativ dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni, dat fiind faptul că majoritatea obiectivelor cuprinse în itinerariul pelerinajului poartă amprenta binefăcătoare a Voievodului-Martir, Sfântul Constantin Brîncoveanu.

Citește continuarea

JURNAL DE PELERINAJ
„Părintele Arsenie Boca”, septembrie 2013

– Elena Grigorescu –

Perioada pelerinajului: 28 – 29 septembrie 2013
Pelerini: Părintele diacon Cătălin Cristian Radu, enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohii (50 persoane)
Destinaţia: Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, jud Brașov; Mănăstirea Prislop Jud. Hunedoara. Ne-am propus să ne închinăm și la Măn. Predeal și Măn. Lainici, aflate pe itinerariul stabilit.
Scopul pelerinajului: închinarea la două lăcaşuri ortodoxe în care a slujit și a activat ca stareț, respectiv duhovnic și ctitor părintele Arsenie Boca.

Inițiativa de a se organiza acest pelerinaj a aparținut unui grup de enoriași, care au transmis-o părintelui diacon Cătălin Radu. Mai departe, am apelat la Biroul de pelerinaje Basilica Travel, care ne-a sprijinit în stabilirea itinerarului și a contractat transportul cu autocarul.

Citește continuarea