Participarea credincioşilor din Parohia Popa Rusu
la procesiunea „Icoana – fereastră spre Dumnezeu”,
din Duminica Ortodoxiei – 20 martie 2016

Aflata la a 9-a ediție, procesiunea de la Biserica Icoanei a întrunit și în acest an un mare număr de participanți din cadrul parohiei noastre, care și-au manifestat bucuria de a mărturisi și cu acest prilej că aparțin celei mai vechi și mântuitoare religii creștine – Ortodoxiei.
Citește continuarea

Bucuria colindelor la Biserica Popa Rusu

– Preot Cătălin-Cristian Radu –

De fiecare dată când se apropie sărbătoarea Crăciunului, în inimile noastre se naşte o lume nouă, o lume de basm, o lume de vis. E lumea florilor dalbe şi a leru-i ler, e lumea care cu nostalgie ne aduce aminte fiecăruia de leagănul copilăriei noastre, cu vatra lui de dor şi frumuseţi, cu cetinile şi obiceiurile străbune, păstrate ca o sfântă moştenire, e lumea colindelor, care umple de o mare şi sfântă bucurie inimile noastre ale tuturor, deopotrivă mari şi mici.

Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – Bucuresti, octombrie 2015

– Elena Grigorescu –

Data pelerinajului: 3 octombrie 2015
Participanţi: Preot Alexandru Pleşcan, împreună cu 100 creştini de la biserica Popa Rusu şi din alte parohii
Traseu: Bucureşti – Mănăstirea Sitaru – Mănăstirea Căldăruşani – Mănăstirea Snagov
– Mănăstirea Ţigăneşti – Mănăstirea Samurcăşeşti
Scopul: vizitarea unor mănăstiri aflate în comune din apropierea capitalei, renumite pentru trăirea spirituală, însemnătatea istorică, dar şi pentru activitatea neobosită a vieţuitorilor acestora.
Pelerinajul se înscrie în contextul activităţilor derulate în cadrul „anului omagial 2015, dedicat misiunii parohiei şi mănăstirii azi”, proclamat de Patriarhia Română.
Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – Mănăstirile rupestre

– Elena Grigorescu –

Data pelerinajului: 12 septembrie 2015
Participanţi: Preot Cătălin-Cristian Radu, coordonator al pelerinajului, împreună cu 51 creștini de la biserica Popa Rusu şi din alte parohii
Traseu: București- Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă- Mănăstirea Nămăiești, Mănăstirea Negru Vodă Câmpulung, Mănăstirea Aninoasa, Mănăstirea Corbii de Piatră, Mănăstirea Curtea de Argeș
Scopul: vizitarea unor vechi mănăstiri rupestre, dar și a altor mănăstiri din județul Argeş, cu o însemnătate istorică deosebită.
Pelerinajul se înscrie în contextul activităţilor derulate în cadrul „anului omagial 2015, dedicat misiunii parohiei şi mănăstirii azi”, proclamat de Patriarhia Română.
Citește continuarea

Însemnări din pelerinaj – Turcia 2015

Ziua I, sâmbătă 04 iulie 2015
Pregătit încă de la începutul acestui an, pelerinajul în Turcia- ţara de origine a multor sfinţi, ziditori de dreaptă învăţătură de credinţă ortodoxă- a pornit într-o frumoasă dimineaţă de vară. Grupul de 24 pelerini de la Parohia Popa Rusu a avut bucuria de a-l avea în frunte pe dragul nostru păstor, părintele paroh Gheorghiţă Burlănescu.
Însoţiţi de ghid, părintele diacon Silviu Neacşu, îndrăgit de noi din pelerinajul de anul trecut din Grecia, precum şi de şoferii Beniamin Rusu (Beni) şi Gheorghe Vasile, (şi aceştia fiindu-ne cunoscuţi din alte pelerinaje), cu nădejde în ocrotirea lui Dumnezeu şi cu multe aşteptări în suflete, pornim spre Balcani.
Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – Dobrogea 2015

– Elena Grigorescu –

Data pelerinajului: 09 mai 2015
Participanţi: Preot Cătălin- Cristian Radu, coordonator al pelerinajului, împreună cu 53 creştini de la biserica Popa Rusu şi din alte parohii
Destinaţia: Bucureşti- Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, Tropheum Traiani de la Adamclisi, Mănăstirea Peştera Sfântului Andrei, Mănăstirea Lipniţa; mănăstirea Dervent
Scopul: cunoaşterea unor mănăstiri de pe străvechiul pământ al Dobrogei, a unor meleaguri pe care s-a propovăduit Evanghelia lui Hristos de către Sfântul Apostol Andrei şi unde au fost martirizaţi primii creştini, precum şi a unor vestigii ale istoriei milenare ale poporului nostru.
Pelerinajul se înscrie în contextul activităţilor derulate în cadrul „anului omagial 2015, dedicat misiunii parohiei şi mănăstirii azi”, proclamat de Patriarhia Română.

Citește continuarea

Sf. Ioan Valahul

12 MAI 2015 – LTCOR Sector 2 Capitală şi-a sărbătorit ocrotitorul la Biserica Popa Rusu

Marți 12 Mai, Biserica Ortodoxă Română a prăznuit pe Sfântul Mucenic Ioan Valahul.

Liga Tinerilor Creştini Ortodocși (LTCOR), filiala Sector 2 și-a sărbătorit marțea aceasta ocrotitorul. Pentru a marca acest moment cum se cuvine, tinerii au pregătit mai multe manifestări. De dimineață, s-au reunit la Biserica „Sfânta Treime” Popa Rusu din protoieria Sector 2 Capitală, unde părintele protoiereu a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

La slujbă au participat mulți tineri, chiar dacă a fost o zi de lucru pentru bucureșteni.

 

(Sursa: Agenţia de Ştiri Basilica)

Participarea credincioşilor Parohiei Popa Rusu la procesiunea „Icoana – fereastră către Dumnezeu”, din Duminica Ortodoxiei – 1 martie 2015

„Cu noi este Dumnezeu!”- în sunetele acestei cântări au parcurs credincioşii parohiei Popa Rusu drumul până la Parcul Icoanei.

Deşi vremea nu a fost prea prielnică, la pocesiune a participat un mare număr de credincioşi, iar sufletele deschise şi dragostea dintre ei a înlocuit pe deplin absenţa soarelui. Dumnezeiasca Liturghie din această duminică a îmbărbătat sufletele credincioşilor şi le-a dat imboldul spre a merge şi în acest an la procesiune, purtând în mâini icoane, pentru a mărturisi credinţa în Hristos şi în valorile inestimabile ale învăţăturii Sale, Ortodoxia.

Citește continuarea

Jurnal de pelerinaj – Tismana 2014

–Elena Grigorescu–

Data pelerinajului: 17 – 18 octombrie 2014

Pelerini: enoriaşi ai bisericii Popa Rusu şi creştini din alte parohii (48 persoane)

Destinaţia: Mănăstirea Surpatele, jud. Vâlcea, Mănăstirea Tismana şi schiturile Cioclovina de Jos şi Cioclovina de Sus, jud. Gorj.

Scopul pelerinajului: de închinare la locaşuri ridicate spre slava lui Dumnezeu şi de a gusta din frumuseţile Creaţiei lui Dumnezeu. „Că în Tine este locaşul tuturor celor ce se veselesc.”( Ps.86.6)

Citește continuarea