Credincioşii Parohiei Popa Rusu la procesiunea de la Biserica Icoanei

(Duminica Ortodoxiei – 24 martie 2013)

— Elena Grigorescu —
Sub auspiciile Anului Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, aşa cum ne-au obişnuit de câţiva ani organizatorii frumosului eveniment ortodox din prima duminica a Postului Sfintelor Paşte, în data de 24 martie 2013, un mare număr de credincioşi de la Parohia Popa Rusu au participat la procesiunea cu icoane de la Grădina Icoanei din Bucureşti.

La ora 13:00, grupul de credincioşi s-au îndreptat dinspre strada Icoanei către Grădina Icoanei, cu cântări specifice Postului Mare şi închinate Maicii Domnului, purtând în mâini icoane frumoase şi îndrăgite şi parcurgând traseul din jurul parcului.
După ce procesiunea de preoţi, diaconi, călugări şi călugăriţe, în frunte cu PS Varsanufie Prahoveanul, a pornit de la Biserica Icoanei cu toacă, cruci, icoane mari şi făcătoare de minuni şi prapori, grupul nostru s-a integrat în convoiul de parohii participante. După aceea, s-a intrat în Grădina Icoanei, unde era amenajată o scenă, pe care au luat loc corul, conducătorii procesiunii şi persoanele oficiale.
Părintele paroh Ioan Popescu, de la Biserica Icoanei, a rostit un cuvânt de folos, apoi primarul sectorului 2, Nicolae Onţanu, a rostit o scurtă alocuţiune.
PS Varsanufie Prahoveanul a menţionat importanţa şi folosul icoanelor pentru trăirea creştinului ortodox.
S-a rostit Crezul de către toţi cei prezenţi.
A urmat sfinţirea icoanelor, iar în timp ce slujitorii Altarului se retrăgeau spre Biserica Icoanei şi binecuvântau mulţimea, cu un gest de mare smerenie, PS Varsanufie Prahoveanul a încheiat procesiunea, salutând mulţimea şi dând aleasă binecuvântare.